Ons uitgangspunt is dat verbeteren van het team zelf is. Daarom leiden we onze klanten graag op. Na het doorlopen van de workshops en trainingen kunnen teams zelfstandig verder met PPP.

De opleidingen die we bieden staan hieronder. Bij de start van ieder PPP-traject maken we samen met u een opleidingsprogramma dat aansluit bij uw vraag. Doel van de opleidingen is uiteindelijk om continu verbeteren te borgen in het team en uw organisatie.

Opleidingen en Trainingen

Overig PPP aanbod

 • Opleiding interne PPP coach

  Verbeteren van de zorg is een proces van onze klanten. De interne PPP coach leert van ons hoe hij het verbeteren in teams op gang brengt. Dit doen we via een train-de-trainer concept. Samen starten we een verbetertraject met een concreet team op. Naast de 4 workshops die we met het team organiseren krijgt de PPP-coach handvatten om een volgend verbetertraject met een team zelf vorm te geven.

  Voor
  Interne PPP coaches die zelfstandig teams in de eigen organisatie willen begeleiden m.b.v. PPP-verbetermethodiek

  Duur
  6 dagdelen (train de trainer)

 • Opleiding PPP coördinator

  De rol van een PPP-coördinator binnen een team is cruciaal. De opleiding vindt plaats wanneer het team waar de PPP-coördinator deel van uitmaakt gaat starten met PPP. Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen zijn: wat houdt je rol als coördinator in, de valkuilen en de hulpmiddelen die je in kunt zetten. Ook volgt de PPP-coördinator samen met het eigen team de workshops.

  Voor
  PPP-coördinatoren die in hun team met de PPP-verbetermethodiek werken

  Duur
  4 dagdelen incl. workshops

 • Workshop goede vragen maken

  Goede vragen maken is een kunst. Over welk thema moeten de vragen gaan? Wanneer is een vraag een goede vraag? Welke antwoord categorieën sluiten het beste aan? Al deze onderwerpen komen aan bod in deze interactieve workshop voor het hele team. Opbrengst is dat zowel de thema’s als de vragen voor de enquête klaar zijn.

  Voor
  PPP-coördinatoren, PPP-coaches, teams, artsen

  Duur
  1 dagdeel

 • Workshop enquête inrichten

  Onze enquêtetool maakt het mogelijk om geheel op maat een eigen enquête in te richten. In huisstijl! In deze workshop leer je hoe je de enquête zelf kunt inrichten. Stap voor stap richten we de enquête in met de vragen en antwoorden uit de vorige workshop. Na deze workshop is de enquête dan ook klaar voor gebruik.

  Voor
  PPP-coaches, PPP-coördinatoren

  Duur
  1 dagdeel

 • Workshop resultaten lezen en quick wins

  Wanneer de enquêtetool in gebruik is en klanten deze vullen, worden de resultaten real time opgeslagen. Onze monitor geeft via een dashboard inzicht in de resultaten die zijn ingevuld. Je leert welke verschillende overzichten je kunt benaderen en hoe je cross selecties maakt. Wat kunnen we morgen anders doen? Dat zijn de Quick Wins van vandaag!

  Voor
  PPP-coördinatoren, PPP-coaches, teams, artsen

  Duur
  1 dagdeel

 • Workshop focus op verbeteren

  Verbeteren als continu proces, hoe richt je dat samen in? We kijken naar het proces, de hulpmiddelen die je kunt inzetten en hoe je verbeteren dagelijks kan inbedden in je manier van werken.

  Voor
  PPP-coördinatoren, PPP-coaches, teams

  Duur
  1 dagdeel

 • Maatwerk traininingen

  Het kan met of zonder trainingsacteur, zoals bijvoorbeeld klantgericht samenwerken, klantgericht communiceren, optimaal samenwerken volgens de principes van LEAN of we gaan op reis met de klant

  Voor
  Diverse doelgroepen, kan in overleg ingericht worden

  Duur
  In overleg

 • Coaching on the job

  Deze coaching wordt on the job ingezet. Vooraf worden de doelen bepaald en wordt besproken wat de frequentie en duur van de coachings-momenten zal zijn.

  Voor
  PPP-coördinatoren, PPP-coaches, teams, artsen

  Duur
  In overleg

 • ‘Ont’moet de dokter

  Over persoonlijk geluk, drijfveren en hindernissen
  Wij doen medisch professionals een aanbod waarin zij in een tweedaagse sessie individueel en in groepsverband in de gelegenheid worden gebracht om op adem te komen, geïnspireerd wordt tot anders kijken en een persoonlijk kompas ontwikkelen dat kan helpen om keuzes te maken in je leven en werk. Het is geen ‘praat’ sessie, maar we gaan concreet aan de slag, zoals dokters dat graag doen. Er is desgewenst ruimte voor individuele gesprekken. Streven is dat ze met hernieuwde inzichten, concrete handvatten en positieve energie naar huis gaan.

  Voor
  Dokters

  Duur
  Zondagavond 20.00 uur tot dinsdagmiddag 16.30 uur.

  Download de PDF “2020Ontmoet de dokter(S)”