Nieuws

DSC_0132
Klantendag 2023 voelde weer als een warm bad!

Op 6 november vierden we de jaarlijkse klantendag van PPP op de fijne buitenlocatie VRIJ in Culemborg. En wat waren we weer blij met de opkomst van zo velen van onze klanten en andere genodigden.

Lees meer
Complex adaptief systeem
Een nieuwe benadering van calamiteiten

Sinds juni 2022 begeleidt PPP-Zorg het Safety-II proces bij calamiteiten in een GGZ instelling. Dit is een volstrekt nieuwe ontwikkeling. Safety-II is een nieuwe benadering van calamiteiten, het bekijkt patiëntveiligheid anders dan we gewend zijn. Een nieuwe benadering van calamiteiten is nodig om een aantal redenen:

Lees in het artikel verder

Lees meer
Schermafbeelding 2022-02-18 om 13.01.031
WaardenVol Werken

De kernwaarden van je organisatie zijn prachtig, er is vaak lang over nagedacht. Maar als je medewerkers ze niet kennen en voelen, zijn ze eigenlijk waardeloos. Jammer want ze kunnen zo’n stevige fundering zijn van je dienstverlening. Ik zie heel vaak dat medewerkers geen idee hebben wat de kernwaarden zijn. Laat staan dat ze deze toepassen in hun werk. Een gemiste kans. Naast dat het voor de uitstraling van je organisatie goed is, kunnen waarden ook enorm helpen om de samenwerking binnen teams te verbeteren.

Lees in het artikel verder

Lees meer
PREM
PPP-Zorg meetbureau PREM

PPP-Zorg is door Mediquest geaccepteerd als meetbureau voor de PREM wijkverpleging.

Lees meer
Schermafbeelding 2021-06-28 om 07.53.01
Trots! Praktijkervaringen van PPP klanten over de Kwaliteit Verbeter Cyclus

Praktijkervaringen van 3 PPP klanten over de Kwaliteit Verbeter Cyclus: ’t Anker, Ruitersbos en Zonnehuis groep Ijsselvecht. Trots op Annieke!

Lees meer
Beeldmerk_2016_ISO9001_CIIO-Staand1
ISO 9001:2015 van CIIO Gecertificeerd!

Trots! Eind januari hebben we succesvol de ISO 9001:2015 certificeringsaudit van CIIO doorlopen. Dit betekent dat het eigen kwaliteitsmanagement systeem goed functioneert en dat we formele patient ervaringsonderzoeken, zoals PREM kunnen aanleveren bij data verwerkingspartijen, zoals Zorgkaart NL, Mediquest en meer!

Lees meer
IMG_1779
Samenwerking PPP-Zorg en Enalyzer

Per 1 januari 2021 biedt PPP-Zorg, dankzij een unieke samenwerking met het Deense Enalyzer, prachtige, multi functionele enquête software voor Zorg en Welzijn. Enalyzer is blij met PPP-zorg, omdat wij met 10 jaar ervaring de behoeften binnen zorginstellingen heel goed kennen en de vertaalslag kunnen maken naar Product Development van Enalyzer.

Lees meer
Schermafbeelding 2021-02-10 om 10.03.34
ISO 9001:2015 certificeringsaudit succesvol doorlopen!

Eind januari hebben we succesvol de ISO 9001:2015 certificeringsaudit van CIIO doorlopen. We zijn nu in afwachting van het formele certificatiebesluit. Dit betekent dat we ons eigen kwaliteitsmanagement systeem goed functioneert en dat we formele patient ervaringsonderzoeken, zoals PREM kunnen aanleveren bij data verwerkingspartijen, zoals Zorgkaart NL, Mediquest etc.

Lees meer
Schermafbeelding 2021-02-10 om 10.01.11
CRKBO Certificaat met 3 jaar verlengd!

Het CRKBO certificaat is in september 2020 weer voor 3 jaar verlengd! Dit betekent dat onze opleidingen en trainingen vrij van BTW kunnen worden aangeboden aan zorginstellingen.

Lees meer
Schermafbeelding 2021-02-09 om 17.14.20 (1)
Leerzaam! Linnean webinar Isala Ziekenhuis over Waarden gedreven Zorg

Linnean organiseerde een webinair over Waarden gedreven Zorg, oud collega Marieke de Boer sprak hier over.

Lees meer
virus
PATIËNTPERSPECTIEF ‘Veel mensen met coronaverschijnselen zitten met vragen en angsten thuis’

Niet alleen mensen die in het ziekenhuis belanden met corona zijn ongerust of angstig. Dat geldt ook voor mensen die met coronaverschijnselen thuis zitten. Er is duidelijk behoefte aan eenduidige instructies en praktische tips voor zieke mensen thuis en hun huisgenoten.

Lees meer
virus
Onderzoek naar vragen over Corona verschijnselen thuis!

Help ons mee om zo snel mogelijk inzicht te krijgen welke vragen er leven over (thuis) ziek zijn van het Corona virus.
Doel is om een handzaam overzicht te maken van ‘meest gestelde vragen en ervaringen’.
Dankzij uw medewerking kunnen we huisartsen, GGD’s en mensen thuis hiermee op hele korte termijn helpen.

Lees meer