Menukaart

Training & Coaching

PPP-Zorg menu-kaart op maat

Onze werkvormen, workshops en interventies voor team functioneren en kort cyclisch verbeteren. ‘Op maat’ want ieder traject vraagt om andere interventies.

Maak een keuze uit deze onderwerpen

Door de onderwerpen aan te klikken verschijnen er opties op onze menukaart.

Mindware - Teamontwikkeling

Terug naar de Bedoeling

In deze workshop gaan we op zoek naar ‘de bedoeling’ van de organisatie, het team of de afdeling. Welke zaken doen er echt toe in je werk en welke niet? Welke hebben we goed voor elkaar en welke zaken behoeven verbetering? Welk gedrag werkt positief, waar ondervinden we last van, en waar liggen talenten die beter benut kunnen worden ? De uitkomst van deze workshop levert een verbeterkompas op waarmee je als organisatie en team koers kan zetten richting concrete verbeteringen.

360 teamscan

Met de PPP 360 teamscan kun je ervaringen ophalen hoe het team ‘waardenvol samenwerkt’ rondom het primair proces. Het gaat hier om ervaringen van teamleden zelf, collega afdelingen en clienten. PPP-Zorg ontwikkelde een vragenlijst hiervoor in de Enalyzer software, die desgewenst kan worden aangepast . PPP-Zorg begeleidt als onafhankelijke procesbegeleider de team dialoog over de uitkomsten. Wat goed gaat wordt gevierd, wat beter kan wordt opgepakt door het team. De meting kan herhaald worden om verbeterresultaten te zien.

Aanspreken gewoon doen

De workshop ‘ Aanspreken gewoon doen’ leert teamleden om elkaar in de dagelijkse praktijk makkelijker aan te spreken dankzij de zogenaamde ‘feed forward’ methodiek. Het is dus niet de zoveelste feedback cursus, waar in de praktijk niets mee gedaan wordt, maar een methodiek om direct zelf in de praktijk toe te passen.

Ideale werkdag

In de workshop ‘ideale werkdag’ onderzoekt het team op speelse wijze welke aspecten bepalend zijn voor het werkplezier en op welke manier deze bevorderend kunnen worden.

Anders waarnemen

In deze workshop leren teamleden dat het heel logisch is dat collega’s een totaal andere zienswijze kunnen hebben op de dingen dan zij zelf. Door middel van sprekende voorbeelden en testjes worden teamleden bewust gemaakt op paradigma verschillen en het respecteren en waarderen daarvan als een kracht van het team.

Gedrag roept gedrag op

Interactieve workshop over interactie tussen jou en de cliënt/collega/leidinggevende aan de hand van het model van de Roos van Leary. Welk gedrag werkt toe naar ‘samen’ , welk gedrag zorgt er juist voor dat je meer ’tegen’ ervaart? Om deze patronen te onderzoeken gebruiken we ‘dansen’ in de Roos van Leary.

Communiceren vanuit kernwaarden

Communicatie met collega’s en clienten verbeteren, op basis van de kernwaarden van de organisatie. Een interactieve workshop waarin teamleden zich bewust worden van de kracht van communiceren vanuit kernwaarden en hoe je dat in de dagelijkse praktijk brengt. Blinde vlekken worden duidelijk en met een verbeteraanpak wordt de workhop afgesloten.

Organisatie - Teamopstelling

Is er steeds ‘gedoe’ waardoor dingen niet lukken in je team? Kan je je vinger er niet opleggen, maar er lijkt ‘iets’ in de weg te staan van een nieuwe koers? Een organisatie of team-opstelling is een erg effectieve manier om dergelijke thema’s aan te pakken en naar de oorzaak te zoeken. We begeleiden je hier graag in.

Tijdlijn Team

Mindware - Verbeteren

Effecfief vergaderen als team

in deze workshop leer je hele eenvoudige, maar zeer effectieve trucs om de teamvergaderingen effectiever te maken.

Met je team in de schijnwerpers

Werken in de zorg is waardenvol werken. Als zorgteam lever je waarde toe aan mensen die in grote of geringe mate zorgbehoevend zijn. Het is topsport, er wordt een grote mate van flexibiliteit gevraagd, dienstbaarheid aan je team en clienten, concreet zo goed mogelijk resultaat op elk moment etc. En dat gebeurt allemaal dag in, dag uit. Jouw topsport wordt als normaal beschouwd, als je baan en iedereen geeft daar op eigen wijze invulling aan uit het zicht. Maar stel jouw team zou een dag gefilmd worden. Ben je dan trots op het resultaat? Kunnen anderen iets van je team leren? wat? Dit verken je met elkaar in deze positieve, motiverende workshop

Verbeterfestival

Naast al het harde werken is het soms ook tijd om te oogsten. PPP-Zorg organiseert graag het ‘Verbeterfestival’ voor u, waarin de teams uit uw organisatie presenteren welke verbeteringen ze afgelopen jaar hebben bereikt en op welke wijze. Leren van en met elkaar en samen vieren is het belangrijkste doel van deze unieke interactieve bijeenkomst. We zorgen altijd voor goede en vrolijke voorbeelden vanuit andere organisaties en inspirerende sprekers desgwesnt.

Focus op verbeteren en borgen

Klantgericht werken

Samen beslissen

*Volgt*

Dialogen met medewerkers & cliënten

In gesprek gaan met medewerkers en cliënten levert een schat aan informatie op over de richting waarin je als organisatie kan gaan verbeteren. We ondersteunen je graag bij het plan van aanpak om deze dialogen op te zetten, het proces te begeleiden en delen onze praktijkervaringen met de do’s en don’ts.

Urgentie kwadrant & Prioriteiten stellen

Soulware - Persoonlijke coaching

Biografie als medicijn coach

Zorgprofessionals zijn actieve mensen. ‘Biografie als medicijn’ is een nieuwe en effectieve coachingsmethodiek, waarbij je onder begeleiding van een gecertificeerd PPP coach op actieve wijze je eigen biografie doorloopt vanuit 4 verschillende dimensies. Dit levert je inzichten op over jezelf die je helpen je op professionele wijze om te gaan met het intensieve leven als medewerker, manager of bestuurder in de zorg.

3 hoek coaching (leider, medewerker, coach)

*Uitleg volgt*

360 graden 'IK'

De opleiding ‘360 graden IK’ is een persoonlijk leiderschapsprogramma gericht op mensen die zichzelf beter willen leren kennen om vanuit dit zelfinzicht een positieve stap te zetten in eigen functioneren en loopbaan. Het opleidingsprogramma van bestaat uit 5 opleidingsblokken van 2 dagen, verspreid over ca. 6 – 8 maanden.

Individuele coaching

Zit je niet lekker in je vel in je werk en kan je daar wel een professionele coach bij gebruiken? Onze coaches staan voor je klaar. In een intakegesprek bepalen we samen wat je doel van je coachtraject wordt en bespreken we hoe veel en hoe vaak we afspreken.

 

Neem contact met ons op!

Overig

Met audits leren en verbeteren

Een audit geeft goede input om met verbeteren aan de slag te gaan. Tegelijk voelt het soms als veel. We helpen je in deze workshop om door de bomen het bos te zien en de verbeterpunten in de loop van de tijd daadwerkelijk op te pakken en te borgen.

Goede vragen maken

In de praktijk merken we dat het best lastig is om goede vragen te maken. Deze workshop verbetert je vaardigheden in het stellen van de goede, eenduidige vragen waardoor je een kwalitatief goede vragenlijst kan maken.