Inspirerende 5e landelijke PPP bijeenkomst

Op 19 maart 2019 hebben we in de Gelderlandfabriek te Culemborg onze vijfde klantendag gehouden. Wij vonden het een zeer inspirerende bijeenkomst! De opkomst van ruim 75 deelnemers uit heel Nederland geeft aan dat steeds meer zorginstellingen onze verbetermethode inzetten en er succes mee hebben. Succes in deze context betekent dat de dagelijkse dienstverlening niet langer een race tegen de klok is om de agenda af te werken, maar een levendig, interactief proces tussen cliënt en zorgaanbieder, waar beiden zich beter bij voelen. Zoals een deelneemster namens een ouderenzorg organisatie vertelde: “Met de inzet van de PPP-methode zijn we dialoogsessies gaan houden. Medewerkers vertelden dat ‘aandacht geven aan de cliënt, buiten de verzorgingsmomenten om, niet bij ons werk hoort’. Daar zijn we van geschrokken, en mee aan de slag gegaan. Als kernwoord hebben we ‘luisteren’ geformuleerd. Dat hebben we in onze dienstverlening tot speerpunt gemaakt. We hebben een wensboom op de afdeling neergezet en de wensen van bewoners erin gehangen. Zodra zich een momentje voordoet dat er tijd is plukken we een wens van de boom en gaan ermee aan de slag. Dit kan variëren van een keertje nagels lakken tot een uitje buitenshuis.

Een ander sprekend voorbeeld komt van Icare Jeugd Gezondheid Zorg: “Bij ons kwam naar voren dat we het lastig vonden om trots te zijn op ons werk. PPP heeft ons daarbij enorm geholpen. Een echte verbetering waar we dagelijks profijt van hebben.”
Wij vinden het belangrijk dat onze klanten hun ervaringen met PPP met elkaar willen delen. Dit willen we graag blijven doen. Luisteren, leren en verbeteren zijn onze kernwoorden. Om menselijke zorg te bieden aan hen, die het nodig hebben. En om degenen die van zorg hun beroep hebben gemaakt, te laten doen waar ze goed in zijn: zorgen, verzorgen en beter worden.

Graag tot de volgende ontmoetingsmiddag in het najaar! Dan staat onderlinge uitwisseling van ervaringen centraal met leuke, originele werkvormen. Wij hebben er alweer zin in!

Nederland, Culemborg, 19 maart 2019. PPP-zorg bijeenkomst – Continu verbeteren, mooi bedacht..?! in de Gelderse Fabriek. Groepsfoto PPP-zorg team Foto: 31pictures.nl / (c) 2019, www.31pictures.nl